Logo: Laura Morton Design Succulents
Full concept exteriors, horticulture & landscape
Entry court

Entry court

(click to enlarge)

Rooftop Kitchen & Sandy "Beach"

BEFORE

Rooftop Sandbox - before

(click to enlarge)


AFTER

Rooftop Sandbox - after

(click to enlarge)

Venice Beach Home

Asian Modern with a Twist

A new 2-story construction with walls of glass left little privacy, security, or magic for this house in Venice Beach. First we brought in a magnificent, large jacaranda tree for shade and interest from the second floor. Next we installed a friendly perimeter wall with new gate using alternating ribbons of translucent plexiglas and a rich mahogany-like wood. A new planter and planted parkway served as a fragrant offering to the street.

The front courtyard was transformed into an outdoor dining and lounging area — an extension of the kitchen/living space, complete with a bubbling koi pond and water lily garden. Pots of similar style but different sizes punctuated the steps. They were planted with orchid-like epidendron and mauve succulents.

On the rooftop, we installed a virtual “Venice Beach” for the kids — a large, deep sandbox, with an adjacent sunflower head shower to cool down. A full kitchen with BBQ serves up dinner in front of a fireplace for cool evenings. Rich wood decking completes the feeling down to your toes.

To learn more about this project, please visit the Image Gallery and Before-&-After pages.

(NOTE: All work was performed by licensed landscape contractors.)

 

TRANSFORMATIONS


Project blueprints

Project design sketch — street level (click for sketch detail)